Recipe copied/pasted from Hana's house, will do English translation later:
Bahan-bahan
- 1/2 ekor ayam ( bersihkan dan cucuk dengan garpu)
- 1 sudu kecil blackpaper
- 2 cm halia ( agak-agak je)
- 2 biji bawang putih
- 1/4 biji bawang besar
- 1 sudu besar madu
- 1 sudu besar gula
- 1 sudu kecil kicap manis
- 1/2 sudu kecil garam
- 2 sudu besar mayonis
- sedikit lada sulah
- Blender bawang besar, halia, bawang putih dengan sedikit air sehingga hancur, kemudian curah di dalam bekas dan campur gula, lada sulah, garam, madu dan lada hitam.
- Masukkan ayam dan akhir sekali letakkan mayonis, gaul sebati dan perap di dalam peti ais selama 2 atau 3 jam, bakar pada suhu 190 darjah selama 40 minit, sedia untuk dihidangkan, Selamat Mencuba. ( kalau perap lagi lama lagi sedap ayam bakar ni, dan bakar biar perang sikit permukaan ayam tu)
No comments:
Post a Comment